به گزارش یزدفردا: حجت الاسلام ابراهیم حمیدی امروز ۶ بهمن ماه در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی راهکارهای رفع پیچیدگی قوانین و مقررات در فضای کسب و کار اظهار کرد: آسیب جدی که فعالان اقتصادی و حتی بخش تعاونی دولتی دارد، عدم آشنایی با بسیاری از قوانین و مقررات است و این موجب گرفتاری میشود.
وی افزود: اینکه از یک سامانه و هوش مصنوعی برای معرفی قوانین و مقررات و تنقیح قوانین از سوی دیگر استفاده کنیم، کار ارزشمندی است و خیلی میتواند کمک کند. چه ضرورتی دارد این همه قوانین، مقررات و چند بخشنامه برای یک موضوع وضع شود؟
حمیدی بیان کرد: البته برخی از این قوانین و مقررات به مرور زمان کارایی خود را از دست داده و برخی منسوخ شده اما فردی هم که بخواهد کارشکنی کند، میرود همان مورد را پیدا و به آن استناد میکند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: باید ظرفیت بخش خصوصی و دولتی پای کار بیایند تا این سامانه(سامانه هوشمند قوانین) شکل بگیرد و در مرحله اول ۱۶۱ هزار قانون و مقررات را به حداقل ۱۰۰ هزار مورد برسانیم زیرا بسیاری از اینها باید از چرخه خارج شود.
وی در پایان تاکید کرد: فلسفه تصویب قانون و بخشنامههای عمومی برای این است که در اختیار مردم قرار بگیرد.
سیدمهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه در بحث قوانین و مقررات با مشکلات زیادی مواجه هستیم، گفت: مهمترین هدف از ایجاد سامانه، توانمندسازی حقوقی برای فعالان اقتصادی و اقدامات پیشگیرانه است.
وی با بیان اینکه قوانین و مقررات مبهم باید بررسی شده و در اختیار افراد قرار گیرد، تصریح کرد: رویههای سلیقهای و مبهم از سوی برخی دستگاهها موجب برداشتهای مختلف از قوانین شده و در عمل برای بنگاههای اقتصادی مشکل ایجاد میکند.
همچنین محسن تویسرکانی شهردار کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: یکی از آفتها این است که موضوعات در بدنه کارشناسی دستگاهها متوقف میشود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 27,ژانویه,2025